Новини

Всеукраїнська тиха акція "Ангели пам'яті"

В рамках акції учнівське самоврядування та учні Тинненського ліцею долучилися до Всеукраїнської тихої акції "Ангели пам'яті". Акція присвячена дню пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Учні виготовили паперові ангели, як символ розстріляних людей і нашої пам'яті про їх подвиг, вшанували пам'ять про загиблих хвилиною мовчання та створили куточок пам'яті. Адже події, які відбулися, назавжди вкарбувалися в історію України, в серце кожного українця.

Ми повинні пам'ятати героїв, котрі віддали своє життя за краще майбутнє, а також допомогти усвідомити багатьом людям те, що за себе і свою державу потрібно боротися.

16 лютого ДЕНЬ ЄДНАННЯ. Вітання від учнів Тинненського ліцею

16 лютого в Україні святкують особливе свято - День єднання. Акцію створив президент Володимир Зеленський 2022 року. Головна мета цього дня - показати єдність українського народу на тлі військової загрози. Згуртувати українців навколо національної ідеї та показати російським пропагандистам, що українці - це єдиний народ.

У День єднання України бажаємо нам усім здорового прагматизму і щирої віри для побудови економічно незалежної та соціально відповідальної держави. Саме нашому поколінню відведено цей важливий історичний шанс. Не упустімо його і цінуймо час, у який живемо. Пам'ятаймо та шануймо наших національних героїв. Молимо Бога за тих, хто віддав своє життя за Україну і зробимо все для того, щоб їхня велична благородна мета не перетворилася в ілюзію. Зичимо всім щастя, добробуту та злагоди в родинах. Слава Україні! Героям Слава!

Соборність - мета Перемоги!

Робота учениці 9 класу Лідії Коток ( Керівник педагог-організатор Омельковець В.Б.) - призер в обласному та учасник Всеукраїнського Конкурсу До Дня Соборності України

                                                                                                                                                                                           «Україна - це ми!» -

                                                            Лише тобі карать нас і судить

                                                           Нам берегти тебе, Соборну і єдину

                                                           І нам твою історію творить!

Акт 22 січня 1919 р. має велике історичне значення як факт реального об'єднання українських земель у єдиній соборній державі. Адже з того часу Універсал Соборності України став невід`ємною константою національної ідеології.

Це свято нагадує нам, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми - єдиний народ! Тож прийміть найкращі привітання з нагоди найвеличнішого свята українського народу -Дня Соборності України!

На жаль, наша держава і сьогодні змушена виборювати свою незалежність. За це гинуть кращі сини України, як і понад 100 років тому.

У 2023 році Україна змушена вкотре боротися за власний суверенітет та незалежність через повномасштабну війну, яку росія влаштувала 24 лютого 2022 року з метою вкотре захопити українські землі. У 2014 році держава-терорист окупувала Крим, частину Донецької та Луганської областей. Завдяки героїчності, незламності та стійкості українського народу ми продовжуємо боротися з ворогом та йти до перемоги.

Тризуб - був невід'ємним атрибутом Української революції першої чверті ХХ століття. 25 лютого 2023 року виповнюється 105 років, відколи Тризуб став державним гербом УНР.

За часів Української Держави тризуб залишився в геральдичному вжитку. В офіційних описах кредитових білетів цей знак іменувався українським гербом.

Соборність невіддільна від державності, суверенітету й незалежності народу, які є фундаментом для побудови демократичної держави, запорукою виживання й існування нації.

Сьогодні соборність для України означає деокупацію всіх територій, захоплених ворогом, відновлення єдності з Донеччиною, Луганщиною та Кримом.

Соборність передбачає не лише пам'ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього. Коли ми, люди з різних регіонів країни, разом працюємо, створюємо знакове й важливе, боремося з окупантами. Радянська та російська пропаганди завжди нав'язували переконання, що українці діляться на «східняків» і «западенців». Проте в сучасному спротиві російській агресії ми довели свою згуртованість і спільне прагнення жити у вільній державі, яка сама визначає своє майбутнє. Ця пропаганда зазнала краху.

Ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю українців. А нині вона є передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії.

Сьогодні Україна переживає не найкращі часи, але ми віримо в те, що Україна зовсім незабаром буде разом знову в своїх кордонах разом з Кримом та Донбасом.

Учні Тинненського ліцею під час проведення Флешмобу до 105 річниці з Дня Соборності України - «Тризуб - Воля».

Як відомо Герб України - Тризуб символізує термін «Воля».

Нині Україна продовжує боротьбу за незалежність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Цілісність держави буде цілковито відновлена тільки після того, як Україна звільнить усі території, захоплені ворогом.

Соборність - мета Перемоги!

                                                                                                                               Велична і свята, моя ти Україно,

105 років подвигу Крут

105 років тому, 29 січня 1918 року, у великій книзі історії України з'явилася нова золота, окроплена кров'ю молодих захисників Української Народної Республіки сторінка, назва якої є «Крути!».

Бій під Крутами - це героїчна й водночас трагічна подія, яка знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов'язку - боронити її.

У сучасних суспільно-політичних умовах, коли Україна ціною власного життя, зусиллями українських військових, добровольців, волонтерів у черговий раз виборює свободу і територіальну цілісність, пріоритетного значення набуває патріотичне виховання учнівської молоді та дітей на прикладах історії державотворення, зокрема подій, що відбувались у 1918 році під Крутами.

27 січня міжнародна спільнота вшановує пам'ять жертв Голокосту.

Голокост - це вісім букв болю і страждань, це шрам на серці людства.

Це страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945-х років, що призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших нацменшин, породжене ненавистю і фанатизмом, затятим расизмом і принизливими забобонами, які панували тоді в нацистів - НЕ ПОВИННО ПОВТОРИТИСЯ!

Світова спільнота засудила Голокост, і це справедливо визнано актом геноциду та злочином проти людяності.

Зі скорботою про Міжнародний день пам'яті Голокосту згадували завжди, світ у такі дні говорив: «Ніколи знову». Цей день мав нагадувати всім тиранам, агресорам світу про небезпечність наслідків їхніх дій. Та, на жаль, сьогодні, в центрі Європи, знову геноцид. Геноцид українців... Кращі сини і доньки України платять надвисоку цінну - своє життя, щоб зупинити криваву та жорстоку війну, щоб «Ніколи знову».

Немає таких слів, щоб висловити пекучий біль та горе, згадуючи ті страшні події та усвідомлюючи масштаби трагедії тоді та сьогодні.

У День скорботи та пам'яті ми схиляємо голови перед тими, чиї життя забрали страшні події тих часів та згадуємо українців, які зберігали життя та допомагали єврейським родинам, і нерідко платили за це своїм життям. Приєднуємося до загальної печалі й прагнемо співчувати болю та втраті, ім'я якої Голокост. Її ніяк не заповнити. Будемо пам'ятати.

Перемоги та миру усім нам, наснаги та сил здолати ворога.

Україна вистоїть, бо була, є та буде!

ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

«Ланцюг єднання»
22 січня всіма українцями відзначається національне свято - День Соборності України. Саме у цей день, у далекому 1919 році возз'єдналися Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Респуліка. Офіційно ця подія святкується з 1999 року. Територіальна єдність України ще з давніх часів - дуже болюча тема, так як вороги завжди "роздирали" нашу Батьківщину на дві частини. Тепер це свято, як ніколи актуальне. Всього за тисячу кілометрів від нас ведуться запеклі бої за єдність та свободу України.Сьогодні всі учні нашого ліцею об'єднуються, аби показати свою любов та підтримку до своєї рідної, єдиної країни. Ініціативна група учнівського самоврядування закликала ліцеїстів по всій школі утворити «Ланцюг єднання» й таким чином продемонструвати своє величезне бажання, щоб вся Україна, від Луганська до Волині, була єдина, велика, сильна та неподільна країна, вигукнувши: «Від Луганська до Волині в Україні всі єдині!». 

Вітання з Новим Роком!

Учнівська рада парламентсько-президентської республіки "Дивосвіт" Тинненського ліцею вітає вас з Новим роком 2023!
Нехай 2023 рік відзначиться тільки приємними новинами!
Нехай він буде переможний і сповнений радості!
Нехай кожна українська дитина буде люблячою та щасливою.
Нашій Україні бажаємо миру, відбудови й подальшого процвітання!
Щасливого нового року та всіх гараздів!

ДЕНЬ СВЯТОГО МИКОЛАЯ

З першим снігом і морозами приходять в Україну зимові свята.

19 грудня - День Святого Миколая-Чудотворця, тож в цей день малеча з нетерпінням чекає цього гостя до себе з подарунками. Щоб принести іскорку казковості, порадувати дітей і привітати їх з цим прекрасним святом у Тинненський ліцей завітав Миколай.

Школярі старанно підготувалися до зустрічі зі Святим Миколаєм, подарували йому свої вміння та здобуті знання.

Найрадіснішою хвилиною для дітей було пошук подарунків подарунків  від Св. Миколая. Учні 1-4 класу мали змогу взяти участь у квесті, де шукали свої подарунки, виконуючи різні завдання на станціях. 

Радість, усмішка та щирість у дитячих очах ще раз переконали усіх присутніх на святі, якою великою справою є творити добро, дарувати один одному любов та доброту.

В ліцеї пройшли вибори Президента

На днях пройшли вибори Президента Тинненського ліцею, на яких перемогу здобула учениця 9 класу Лідія Коток. У закладі діє система учнівського самоврядування з 2009 року, яку очолює педагог-організатор Валентина Омельковець.

Новий Президент оголосила завдання на зимові канікули: Конкурс на кращий Герб ліцею, де можуть взяти участь не лише учні, а й вчителі, батьки. Також планують проводити благодійні заходи, зокрема ярмарок на підтримку воїнів ЗСУ з Тинного.

Президент та її заступник - учениця 9 класу Тетяна Пиліпака формують новий Уряд, що складається з міністерств різних справ. 

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ

07 грудня 2022 року, вже традиційно, відзначається Всесвітній день української хустки. Вперше його провели у 2019 році. У цей день ініціативна група з депутаток, громадських діячок, акторок театру та кіно, викладачок та інших жінок вирішили започаткувати Всеукраїнський день української хустки, запрошуючи долучитись до ініціативи популяризації у соціальних мережах невід'ємного елементу традиційного українського жіночого одягу - хустки. Введення такого свята на державному рівні ініціювали вінницькі активісти.
Головною метою даного цьогорічного проекту є демонстрування зв'язку поколінь українських жінок. Ця подія покликана об'єднати жінок різного фаху, віку та національності зі спільною метою зберігати та відновлювати українські традиції.
З давніх-давен хустка для українців була символом жіночності, вірності й кохання, а також оберегом.
Учні Тинненського ліцею також долучились до Всеукраїнського дня української хустки.

З ДНЕМ ЗНАНЬ!


Днем знань!Шановні ліцеїсти та вчителі! Щиро вітаємо вас зі святом, Днем знань!Цей навчальний рік, на жаль, такий незвичний та нелегкий, але попереду на нас чекає лише успіх, нові знання, досвід, перемога та процвітання. Нехай цей день надихне всіх нас на нові творчі досягнення, дасть тверду опору для подальших наукових та навчальних перспектив!Високих оцінок, безпечного навчання, легких контрольних, цікавих уроків та домашки, вірних друзів, з якими все, що вже було сказано, легко здійсниться!Мирного нам усім неба над головами Все буде УкраїнаЗі святом! 


СВЯТО ОСТАННЬОГО ДЗВОНИКА - 2022

Останній дзвоник у ліцеї - це перший дзвоник у дорослому житті, на порозі якого сьогодні стоять наші випускники. Саме їм адресуються особливі вітання й побажання. Хоча цього року дзвоник лунає онлайн, але значимість його від цього не зменшується. Для усіх нас цей рік був дуже непростим, але пам'ятаймо мудрі слова: "Навіть після сильного дощу з'являється красива веселка!" і ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

Шановні випускники, приймайте життєві випробування з гордо піднятою головою і ніколи не опускайте руки. Ви вирушаєте у самостійне доросле життя. Бажаємо, щоб цей шлях був щасливий, сповнений гарними подіями і здобутками. Віримо, що Ви реалізуєте власні здібності, таланти, побудуєте власну успішну долю, будете гідними творцями свого життя і справжніми патріотами своєї країни! Бажаємо Вам впевненості у власних силах, невичерпного завзяття та здійснення всіх Ваших мрій. Вірте в себе, будьте небайдужими, добрими та чесними людьми. Щиро зичимо Вам щасливого життя, у якому пануватиме мир та впевненість у завтрашньому дні! Дякуємо нашим ліцеїстам, адже вони наше майбутнє і саме їм розбудовувати Україну, дякуємо вчителям, адже саме вони виховують справжніх патріотів, дякуємо батькам за розуміння!

СЛАВА УКРАЇНІ! УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

26 квітня Міжнародний день пам'яті про Чорнобильську катастрофу та Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій та катастрофопубліковано 26 квітня 2021 року о 08:15

Кожного року 26 квітня Україна й увесь світ згадує Чорнобильську катастрофу.

У грудні 2016 року Генеральна асамблея ООН проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам'яті про Чорнобильську катастрофу та Міжнародним днем пам'яті жертв радіаційних аварій та катастроф.

Аварія на Чорнобильській АЕС призвела до непоправних медичних, економічних і соціальних та гуманітарних наслідків. Ось вже 35 років біль і тривога Чорнобиля залишається в наших серцях. Ці відчуття змушують кожного зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й... Хоча стільки років минуло відтоді, а пам'ять наша зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ці подробиці.

Але Чорнобиль - не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Біль Чорнобиля відгукнувся у серці кожного жителя нашої країни, назавжди залишаючи у пам'яті народній подвиг ліквідаторів.

26 квітня - є днем пам'яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму персоналу ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії.

Сьогодні ми висловлюємо щирі слова подяки та засвідчуємо свою шану за героїзм та самовідданість всім ліквідаторам страшної аварії. Адже ціною власного життя та здоров'я без вагань та роздумів, ви ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Усвідомлюючи всю складність ситуації, ви, нехтуючи власною безпекою, ступили назустріч неприборканому смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті.

Ми схиляємо голови перед пам`яттю тих, хто загинув у цій боротьбі.

7 квітня у всьому світі відзначають Всесвітній день здоров'я. Це свято було засновано на честь створення Всесвітньої організації охорони здоров'я. З'явившись у 1948 році, ця організація об'єднала у свої ряди 191 країну. Перше святкування відбулося у 1950 році. Отож за для того аби дізнатися про здоровий спосіб життя якомога більше, пропоную пройти "Фотоквест до Всесвітнього дня здоров'я". Де учні зможуть виконувати різноманітні завдання пов'язані з їх здоров'ям, фотографувати пройдені завдання та відсилати класним керівникам. Виконавши ці завдання, учні зможуть зрозуміли, що                                                                                                    ціннішого за здоров'я немає.

2 квітня відзначається Міжнародний день дитячої книги. 

Датою для святкування обрано день народження Ганса Крістіана Андерсена, який став одним з найулюбленіших казкарів дітей багатьох поколінь.

Основна мета свята полягає в пропаганді дитячого читання, яке є ефективним інструментом духовного та інтелектуального розвитку людини. 

ТИ БУДЕШ ЩАСЛИВА, МОЯ УКРАЇНО!

Лідери учнівського самоврядування "Дивосвіт " та учні Тинненського ліцею продемонструвати активну позицію, підтримати бойовий дух. Це наша земля і ми її нікому не віддамо! Перемога точно буде за нами, адже нам є заради кого жити! В єдності наша сила!

День єднання

Відповідно до указу президента Володимира Зеленського 16 лютого весь український народ відзначав День єднання. День єднання - зовсім молоде свято, яке має згуртувати українців і показати, що ми - єдиний народ. Ми прагнемо миру і ми хочемо вирішувати всі питання виключно шляхом переговорів.

Весь колектив ліцею долучився до Дня єднання. Виконали гімн України, декламували вірші та проспівали пісні на патріотичну тематику.

ЯК У НАШОМУ ЛІЦЕЇ СВЯТКУВАЛИ НОВИЙ РІК

Кожна дитина і доросла людина з нетерпінням чекають свята Нового Року. Ялинка, подарунки, салют, здійснення мрії, святковий настрій - із такими словами у більшості людей асоціюється новорічне свято.

Мабуть, кожен хотів би, щоб цей Новий рік пройшов незабутньо, чарівно, неповторно... Всі люди в душі є мрійниками. Кажуть, якщо в Новий рік загадати бажання воно обов'язково здійсниться. Існує думка: як зустрінеш свято Нового Року так його і проведеш.

Всі учні з нетерпінням чекали цього дня, коли до них завітає Дід Мороз і Снігуронька з подарунками . 24 грудня у нашому ліцеї були проведені Новорічні свята для учнів 1-4 класів , та 5-11 класів. . По завершенню свят Дід Мороз та Снігуронька подарували подарунки для всіх учнів ліцею. Діти отримали багато задоволення, незабутніх вражень та позитивних емоцій, показали свої таланти під час виступів, проявили увагу, спритність, ерудованість у конкурсах.

Сподіваємось, що цей святковий настрій залишиться у них надовго!

З ДНЕМ СВЯТОГО МИКОЛАЯ

Насичений подіями рік добігає кінця, і наступає довгоочікувана казкова пора, коли дива стають реальністю. В ніч з 18 на 19 грудня святий Миколай спускається із небес, щоб нагородити діток за їх добрі вчинки. Тож, 17.12.2021 р. для діток початкових класів, лідерами учнівського самоврядування, педагогом- організатором було організовано та проведено свято Миколая. Порадував він їх солодкими подаруночками за слухняність, старанність, працьовитість. Вітаємо всіх зі святом. Бажаємо здоров'я та здійснення всіх мрій.

День Збройних Сил України. 

Найцінніше в нашому житті - мир, спокій і стабільність, тому немає вищої честі, ніж бути захисником рідної країни. 6 грудня в Україні відзначають День Збройних Сил України. Це свято об'єднує всіх військовослужбовців країни, та тих, хто готовий в будь-який момент захищати український народ та боронити кордони нашої держави. 

Отож знагоди цієї дати 06.12.2021 р. у нашому ліцеї між учнями 6-х класів пройшла спортивно-інтелектуальна гра патріотів, яка присвячені Дню Збройних Сил України, щоб позмагатися у силі, спритності, кмітливості і просто відпочити.

Учні показали свої неабиякі здібності і фізичні, і духовні. Хлопці були чесними у боротьбі, допомагали і підтримували один одного. Ми побачили добрих суперників. Звичайно, у кожному виді були свої фаворити. Та головне у тому, що усіх об'єднала любов до спорту, повага один до одного, слідування правилам чесної гри, які декларують ігри патріотів. Перемогу здобули учні 6-Б класу  

27 листопада - День пам'яті жертв голодомору та політичних репресій. Щорічно у четверту суботу листопада ми вшановуємо пам'ять усіх людей, які загинули під час трьох голодоморів у ХХ столітті: 1921 - 1923, 1932 - 1933 і голод 1946 - 1947 років. Голодомори в Україні - не історична минувшина, а трагічна сторінка історії, яка не має терміну давності і забуття. Пропонуємо до перегляду відеоролик про голодомор.

Квест-гра

«Країна дитинства»

Всесвітній день дитини відзначається 20 листопада як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

Саме у цей день - 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року - Конвенцію про права дитини. З 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини.

Як зазначається в документі, кожна дитина має право на освіту, право на здоров'я і належну медичну допомогу, право на ім'я та громадянство.

Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства.

Саме до Всесвітнього дня дитини у Тинненському ліцеї пройшла квест - гра «Країна Дитинства» для учнів 3-х класів, яку організувала та провела педагог-організатор Омельковець В.Б.

Мета квест -гри: розширити знання учнів про Всесвітній день дитини; окреслити основні складові щасливого дитинства; формувати знання учнів про права дитини, поняття про нерозривний зв'язок прав та обов'язків, уявлення про захист прав дитини в Україні; розвивати навички роботи в групах, логічне мислення.

Всі учасники об'єдналися у дві команди. Кожна команда проходила 10 станцій - етапів. Діти із задоволенням виконували різноманітні завдання.

Гра не мала характеру змагання за перше місце, найголовнішим для всіх було отримання нових знань та участь у захоплюючих конкурсах.

Усі учасники отримали грамоти та подарунки. Свято закінчилось колективним фото напам'ять.

Ланцюжок толерантності «Ми РІЗНІ, але ми РІВНІ».

16 листопада у світі відзначають Міжнародний день толерантності.

Свято запровадили ще у 1995 році, коли ЮНЕСКО ухвалила Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від віросповідання, національності, сексуальної орієнтації або кольору шкіри.

Толерантність - це насамперед про повагу, про прийняття і про визнання основоположних прав і свобод людини. Про розуміння, що усі ми різні і маємо право на самовираження.

Принципи рівності та недискримінації закріплені у міжнародному та національному законодавстві, згідно з якими всі люди є вільними і рівними у своїй гідності та правах.

Зрештою, щасливе життя неможливо побудувати на нетерпимості. Вона руйнує зсередини, отруює, і якщо люди не перестануть вішати одне на одного ярлики, то попереду нашу планету чекатиме лише темрява. Там не залишиться місця ні нам, ні нашим нащадкам.

Саме у цей день 16 листопада з педагогом-організатором учні 4-А класу створили ланцюжок толерантності «Ми РІЗНІ, але ми РІВНІ».

Для цього школярі виготовляли тематичну футболку з різноманітними завданнями, де потрібно:

- запропонувати шляхи вирішення проблемних ситуацій;

- пофантазувати й створити свою емблему толерантності;

- визначити риси толерантної та інтолерантної особистості.

Всі діти весло та активно провели час, а головне - зрозуміли, якою має бути толерантна людина.

Пам'ятаймо, що бути людяними - це обов'язок кожного з нас. Вирощувати сильне, здорове, толерантне й мудре покоління - це наша спільна робота. І якщо ми прищеплюватимемо ненависть, вона до нас і повернеться.

Цінуймо, поважаймо і підтримуймо одне одного!

Осінній квест

 У Тинненському ліцеї 10.11.2021 р. пройшов захоплюючий «Осінній квест» між учнями третього класу, який підготувала та провела педагог-організатор Омельковець В.Б.

Квест- це завжди цікаво. А коли він сюжетний, коли учасники стають справжніми дослідниками природи, щоб розтлумачити осінні чудеса, працюють в майстерні чарівниці Осені - це незвичайна, захоплива пригода і для дітей, і для дорослих!
Третьокласники залюбки мандрували станціями у пошуках осіннього подарунка. Активно брали участь у різноманітних вікторинах, розгадували кросворди та виконували найрізноманітніші завдання.
У квесті діти розвивали художні здібності, творчу активність, кругозір. Виховували допитливість, доброзичливість, згуртованість. Формували почуття командної взаємовиручки.

ФОТОКВЕСТ "УПІЙМАЙ МИТЬ "

З 11 по 19 жовтня 2021 р. у Тинненському ліцеї пройшов фотоквест "Упіймай мить", приурочений Дню козацтва та Дню захисників і захисниць України.

Це веселе змагання по тематичній фотографії з тимчасовими обмеженнями, в яких не грає роль ні вік, ні стать учасників, не має значення марка фотоапарата... Є тільки оригінальність, гарний настрій і талант.

До участі були запрошені команди в кількості від 5 учнів, озброєні одним цифровим фотоапаратом(смартфоном тощо).

Веселе творче змагання з тематичного фото об'єднало навколо себе найактивніших та найкреативніших учнів 1-4 класів. Кожен старався, як міг. Можливо, не все вдалося зробити бездоганно, але - від щирого серця.

СВЯТО ПРЕШОГО ДЗВОНИКА

Свято Першого дзвоника є подвійним для наших учнів, батьків та вчителів, адже віднині ми навчаємося в Тинненському ліцеї. 

ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

1 червня, відзначають Міжнародний день захисту дітей.

В Україні цей день не є вихідним, але для дітей завжди виглядає особливо святково: це веселі заходи, розважальні програми, руханки, квести, флешмоби, перший день літа та початок літніх канікул.
Отож, цікаво та змістовно минув цей день у навчальному закладі. Із великим захопленням діти були активними учасниками різноманітніх заходів, які організували вчителі фізичного виховання, соціально-психологічна служба, педагог-організатор із учнівським самоврядуванням, класні керівники початкових класів. 

Проєкт учнівського самоврядування "Дивосвіт" "Благоустрій прилеглої території Тинненського ліцею"

На стінах кінцевої зупинки села Тинного розцвіли - маки. Команда учнівського самоврядування школи на чолі з педагогом-організатором Валентиною Омельковець та вчителем мистецтва Ларисою Бакунець, за кілька годин зробили отаку картину. А робити їм це - не привикати, бо раніше розмалювали з вчителем стіни та актову залу школи. Єдність в межах громади - індикатор нашої соціальної сили. Тільки коли люди роблять свій особистий внесок в загальну справу, відбувається розвиток і досягаються бажані цілі. У розвитку громад участь - це особистий вклад, переданий через дію. Дія є істотною складовою не лише розвитку громад, але і всієї іншої діяльності людей. Так само, як танець неможливий без руху або музика без звуку, розвиток неможливий без індивідуальної участі кожного, що намагаємось прищепити і учням...

Фестиваль-конкурс «Молодь обирає здоров'я»

Конкурсно - розважальна програма

«Міні-міс Україночка 2021»


Щорічно навесні у Тинненській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів проводиться конкурс краси і грації «Міні - міс Україночка - 2021», так і 18.03 - 19.03.2021 р.пройшов цей конкурс між дівчатками 1-2 та 3-4 класів, щоб обрати найкрасивішу, найталановитішу, найелегантнішу ученицю нашої школи.

Журі, як правило, складається з тих, хто по-справжньому цінує вроду і талант, бо оцінюється не лише зовнішність, а й розум та моральні якості дівчат.

У першому конкурсі «Давайте познайомимось!» учасниці в довільній формі представляли себе. Складнішим став інтелектуальний конкурс, де потрібно було дати відповідь на підступні питання, але всі впорались із завданням.

Наші конкурсантки не тільки красиві, а й талановиті, у цьому ми переконались, переглянувши конкурс «Поезія» та «Світ моїх захоплень», у якому претендентки мали змогу проявити креативність та неординарність.

Титул «Міні - міс Україночка - 2021» здобули учениці 1-В класу Кичан Аріна, та учениця 4-В класу Примак Іванна.


Свято залишило багато позитивних вражень не тільки в учасниць конкурсу, а й у глядачів, які підтримували наших конкурсанток гучними оплесками.


День Святого Миколая

Насичений подіями рік добігає кінця, і наступає довгоочікувана казкова пора, коли дива стають реальністю. В ніч з 18 на 19 грудня Святий Миколай спускається із небес, щоб нагородити малюків за їх добрі вчинки. Найбільш щиро, з великим захопленням і радістю сприймають це свято діти, бо Святого Миколая завжди вважали їх покровителем і заступником. Тож саме вони найбільше чекають на це свято. 


Насичений подіями рік добігає кінця, і наступає довгоочікувана казкова пора, коли дива стають реальністю. В ніч з 18 на 19 грудня Святий Миколай спускається із небес, щоб нагородити малюків за їх добрі вчинки. Найбільш щиро, з великим захопленням і радістю сприймають це свято діти, бо Святого Миколая завжди вважали їх покровителем і заступником. Тож саме вони найбільше чекають на це свято.

День Святого Миколая - свято несподіванок і дарунків, що їх шукаємо зранку в себе під подушкою. Це така собі приємна передмова до суцільного зимового святкування - Нового року і Різдва.

18 грудня до учнів Тинненської ЗОШ І-ІІІ ступенів завітав Святий Миколай, який є взірцем працьовитості, скромності, чесності, доброти та милосердя. Радість, усмішка та щирість в дитячих очах ще раз переконали, якою великою справою є творити добро, дарувати один одному любов та доброту. Від свого покровителя учні у класах отримали подарунки, від яких на обличчях з'явилася щаслива усмішка, дитяча радість.

Свято, яке підготували учні 9-11класів з педагогом - організатором вдалося на славу. Учні школи залишилися задоволеними.

Жінка-берегиня роду

8 березня - Міжнародний Жіночий день. Останнім часом його ще називають Святом весни та жінки. І це мудро, адже за вікном і справді весна - пора оновлення, змін, зовсім інших кольорів, настроїв, напрямків. А хто більше відповідає її духові змін, краси, квітів, нових почуттів і нових планів, ніж жінка!

У нашій школі відбулося свято "Жінка-берегиня роду".Учні школи вітали присутніх в залі чарівними піснями,танцями і гумористичними сценками.Святкову атмосферу у залі підтримували щирі вітання та побажання добробуту й злагоди, краси та кохання, невичерпної творчої енергії та нових професійних досягнень.

8 Березня
8 Березня
Валентина Омельковець - педагог-організатор | © 2020
Сарненський р-н, Рівненська обл., с.Тинне 34544
Створено за допомогою Webnode Файли cookie
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати